Elevrådsstyre 2021-2022
I uke 43 fikk vi vite hvem som var en del av elevrådsstyret 2021-2022. Jentene er veldig opptatt av hva de kan gjøre for elevene og hvordan de kan være med å påvirke sånn at alle får det så bra som mulig.
Elevrådsstyre består av 1. nestleder, 2. nestleder og leder. I år er det Malin R som er leder, 1. nestleder er Thea og 2. nestleder er V¨årin. Malin er den første lederen som går i 9. klasse på flere år. Mens både Thea og Vårin går i 10. klasse, og de har vært med i elevrådet siden de gikk på 8. trinn.
Alle jentene er enige i at de er med i elevrådet for å hjelpe elevene med deres ønsker, for å fremme sakene til klassene og for å være med på å gjøre en forskjell.
«Jeg vil være en del av elevrådet for å føle at jeg kan hjelpe til og gjøre en forskjell for skolen og skolemiljøet, og fremme sakene til kassen min på en bra måte.» sier Vårin. De andre to lederne veldig enig i det Vårin sier.
Det er enkelte «saker» som de har lyst til og håper å få gjennom. Blant annet være inne i friminuttene, det å ha mulighet til å gå utenfor skolens grenser; f.eks. på Kiwi eller Shell, og forbedre kiosken med et større utvalg og kanskje noe varmmat innimellom. De nevnte også at det hadde vært både hyggelig og viktig for fler elver om trinnene eller skolen samles og gjør felles ting en gang iblant, selv om det bare er for en time eller to.
– Dette kan være med på at elver som kanskje er mye alene kan føle at de er med i en gruppe. Som for eksempel «Pysjdag», det kan jo være med på at folk føler seg samlet, sier Vårin og Thea.
Vi har vært under en pandemi i omtrent 1,5 år, og både trinnene og klassene har vært mye spredd. Elevrådsstyre syns det var gøyere å komme på skolen før når man hadde mer frihet. Vi er nesten tilbake til normalen nå, men det er fortsatt enkelte ting som er begrenset. Både Vårin og Thea som går i 10. klasse syns at det er mindre «frihet» nå enn hva det var når de gikk i 8. klasse.
– Trinnene er litt mer splittet, det er ikke alle i 8. klasse som vet hvem vi er, nettopp fordi vi ikke møtes så mye, forklarer Vårin.
Det er ikke så mye elevrådet for gjort med dette, men de her en større mulighet til å foreslå at det går an å finne på litt andre ting engang iblant.
– Dette er ikke nødvendigvis for at man må prate sammen når trinnene samles, men bare at man kan se litt andre enn akkurat de som er i klassen og på trinnet. At man kan få et fjes på folk fra andre trinn, det tror jeg er viktig, sier Malin.
Jentene syns at årets elevråd er bra satt sammen. De påpeker at alle er stemt frem av klassen nettopp fordi klassen mener at de passer bra og at de kan gjøre en forskjell. Det er viktig at alle klassene på alle trinn for en mulighet til å si deres mening, selv om det er via to utvalgte fra klassen.